11.28.2010

Stsenaarium 2

Õpetaja Mari otsis head vahendit Mp3 failide loomiseks veebis, mida õpilased saaksid helifailide loomiseks ja oma mp3 mängijatesse tõmbamiseks kasutada. Keskkond peaks olema lihtsa disainiga, võimaldama luua ja jagada helifaili. Ta proovis läbi erinevaid vahendeid, kuid sobivat ei leidnud. Kolleeg Martin soovitas tal vaadata Koolelu keskkonnas olevat vahendit. Selgus, et on olemas eraldi alajaotus, mida saab kasutama hakata peale Kooliellu sisse logimist ja kus on võimalik helifaili salvestada või üles laadida. Lisaks on võimalik faili leidmiseks lisada sildid ja litsentsi.
Mari luges prooviks sisse oma loengu Jüriöö ülestõusust. Siltidena lisas Eesti ajaloole ja lahingutele viitavad sildid ja kuna ta ei olnud kindel, et tegu on hea materjaliga, sai litsentsiks “kõik õigused kaitstud” Et tegu oli vaid prooviga, siis jagas ta faili vaid oma õpilastega, kellele ta saatis maili lingiga

Disainisessioon 

1. Milliseid mõtteid see stsenaarium äratas?
2. Kas sa kujutaksid end ette selle õpetajana?
3. Kuidas võiks stsenaarium edasi minna?  .

2 kommentaari:

  1. Siin on kirjas, et faili leidmiseks on võimalik lisada sildid ja litsentsi. Kas helifailidel on küljes täpselt sama detailsed metaandmed kui õppematerjalidel? Kas neid on võimalik siduda ka õppeaine ja teemaga ning otsida/sirvida koos õppematerjalidega?

    Veebipõhine salvestamisvahend tundub mõistlik. Siis langevad ära mitmed võimalikud tehnilised probleemid üleslaetud helifailide ümberkonverteerimisel (LeMill projektis PILOT’ite juures on meil sellega probleeme olnud, et mitte kõigi seadetega mp3 failid ei tööta korralikult).

    VastaKustuta
  2. Tundub küll reaalne ja kasulik/vajalik ka.

    VastaKustuta