11.28.2010

Stsenaarium 1

Isa Kalle leidis Koolielu portaalist hulga mp3 faile, mis sobisid tema 9. klassi pojale ajaloo õppimiseks. Ta sooviks neid oma poja mp3-playerisse laadida. Ta laeb mp3 failid oma arvutisse ning küsib pojalt luba laadida  need tema playerisse. Poeg on nõus ning isa abiga laetakse playerisse just järgmist õppetükke puudutavad failid. Nüüd saab ta neid trollis kuulata kui kooli läheb ning järgmises ajalootunnis on ta valmis nii jutustama kui ka tunnikontrolli tegema.


Disainisessioon 

1. Milliseid mõtteid see stsenaarium äratas? 
2. Kas selline lapsevanema käitumine on reaalne
3. Milline osa on siin kõige keerulisem? 

2 kommentaari:

  1. Kas need mp3 failid on kuidagi omavahel seotud ja grupeeritud (näiteks ajaloo teemade kaupa, õppeaine ja klassi kaupa vms viisil) või on iga mp3 fail eraldi? Juhul kui mp3 faile on võimalik teema järgi grupeerida, siis oleks minuarvates kasulik esitada iga teema taskuhäälinguna (podcast) ning iga üksik fail selles teemas oleks sel juhul taskuhäälingu episood.

    Sel juhul huviline ise tellida oma arvutisse iTunes või mõne teise taskuhäälingu tellimist võimaldava tarkvara abil soovitud teemal taskuhäälingu, ning selle uued episoodid laaditakse automaatselt alla. Mp3 mängija ühendamisel arvutiga sünkroniseeritakse uued episoodid automaatselt mp3 mängijasse. Ma arvan, et sel juhul kaoks 9. klassi õpilase puhul küll isa roll vahelt ära :)

    Taskuhäälingu lahenduse puhul peaks ka muidugi jääma võimalus üksikuid episoode otse veebist kuulata ja alla laadida.

    Ühesõnaga -- praegune stsenaarium tundub realistlik, kuid seda annaks võib-olla kasutajasõbralikumalt teostada.

    VastaKustuta
  2. Tere!

    1. Samuti tekkis mõte neid podcastina otse playerisse tõmmata. Veel idee seoses võimaliku teenuse arendamisega: õpetajate kontekstipõhised playlistid (Hansu grupeerimise idee kõrvale väike jätk). Näiteks, 7b klassi saksa keel, jne.
    2. Tundub natuke ebareaalne selline formaalsus isa ja poja suhtluses. See pigem toimiks selliste.. mm.. soovituse moodi: et vaata, saad teel kooli ka õppida, rohkem vaba aja pärast kooli. :)
    3. Ei saagi nimetada, paistab piisavalt lihtne välja.

    VastaKustuta